2018-04-16T12:47:37+02:00 16. априла, 2018. 12:33 |

ОПШТИНИ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Признање НАЈБОЉА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА

Додељена национална признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Перо Зубац и Драган Милић

У Матици српској у Новом Саду, Oпштини Велико Градиште, као најбољој локалној самоуправи,  додељено је национално признање „Капетан Миша Анастасијевић“ за допринос унапређењу привредног и друштвеног амбијента Србије, које је уручено председнику ове Општине Драгану Милићу.  

Награду у виду плакете и статуете са ликом Капетана  Мише, уметнички рад Љубише  Манчића, академског вајара из Београда, примили су још и Ивица Дачић, министар спољних послова, Компанија НИС а.д. Нови Сад, Општина Горњи Милановац, Јадранка Јовановић, примадона и уметница, првакиња опере Народног позоришта у Београду, Радио Београд – други програм за 60 година рада и очување културе и уметности, Бранко Станковић, новинар и уредник РТС, аутор емисије „Квадратура круга“  и још осамнаесторо стваралаца, компанија, брендова, институција и установа, који су се истакли резултатима на пољу привредног и друштвеног стваралаштва из читаве Србије.

Подсећамо да је Општини Велико Градиште ово признање досељено и 2014. године, као најбољој локалној самоуправи Браничева и Подунавља.

– Ово је подстицај да радимо боље и више и дамо свој максимум, истакао је председник Драган Милић на састанку са директорима јавних предузећа и установа и рукводилаца локалне самоуправе, одржаном поводом пријема награде.

Иначе, награда „Капетан Миша Анастасијевић“ додељује се од 2000. године у Србији, а од 2016. године и у Републици Српској и БиХ, и носи име чувеног српског трговца и добротвора из 19. века. Признања се додељују у оквиру Пројекта „Пут ка врху“, који уз логистичку подршку Привредне коморе Србије, реализују Медиа Инвент, Универзитет у Новом Саду, Београдски Универзитет и РТВ Војводине.