Представници Штаба за ванредне ситуације града Пожаревца уручили су медицинску и заштитну опрему здравственим радницима Опште болнице, Завода за јавно здравље и Дома здравља Пожаревац, чија је вредност око 2,5 милиона динара.

Поменута опрема купљена је средствима која су прикупљена донацијама привредних субјеката који гравитирају на територији града Пожаревца. Ово је наставак акције коју су започели функционери града од увођења ванредног стања у Србији. За куповину опреме средства су донирали Холдинг компанија Бамби, Маркет – паркет, Минел -еним, Хомољски рај и Спорт премијер.

Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић овом приликом је истакао да су представници Штаба за ванредне ситуације у константном контакту са привредницима из пожаревачког краја и да заједничким напорима долазе до начина да се медицинска опрема правовремено набави и уручи здравственим радницима. Спасовић није крио захвалност и додао да се многи привредни субјекти сами јављају са идејама и иницијативом како би се ова ситуација превазишла.

– Искрену захвалност дугујем свим привредним субјектима што су у овим тешким тренуцима узели учешће у овој акцији. Свесни смо да и они имају проблема у свом пословању, тиме ова помоћ добија на додатном значају. Компанија Бамби је у више наврата до сада показала своју друштвену одговорност, и сада су у великој мери омогућили да кроз донацију олакшају функционисање нашег здравственог система. Такође, захваљујем се на донацијама и осталим привредним субјектима попут Хомољског раја и Спорт премијера, који су се сходно својим могућностима одазвали нашим апелима. Посебно бих истакао компаније Маркет – паркет и Минел – еним који су својим донацијима омогућили куповину 3 D штампача, јер су тиме омогућили да стручни људи из Опште болнице осим за своје потребе праве заштитне визире и за Дом здравља и за ЗЗЈЗ, казао је Спасовић.

Он се још једанпут захвалио медицинском особљу, који су према његовим речима прва линија одбране од Ковида – 19 и што у отежаним условима пружају максимум како би се ово стање превазишло. Такође је похвалио рад полиције, војске, државних институција и свих јавних, а посебно комуналних предузећа који свакодневно врше дезинфекцију јавних површина.

Овом приликом Општој болници је уручено 2 (два) 3 D штампача и 30 кг материјала за прављење заштитних визира, 15.000 комада латекс рукавица, 3.000 заштитних маски, 100 комбинезона са капуљачом, 70 комада заштитних наочара, 2.500 хируршких каљача, 250 флис мантила, 70 водо – одбојних мантила са капуљачом, 2.000 хируршких капа, 200 паковања (PVC) рукавица,  30 дигиталних топломера, 96 литара етанола, 5 литара асепсола и 500 литара алкохола.

Пожаревачком Дому здравља донирано је 1.000 заштитних маски, 2.000 флис мантила, 6.500 хируршких каљача, 30.000 рукавица, 5.000 комада флис капа, 450  заштитних наочара и 400 комада антибактеријског гела.

Завод за јавно здравље Пожаревац добио је 500 заштитних маски, 600 флис мантила, 2.000 хируршких каљача, 1.000 пари рукавица, 1.000 флис капа, 80 комада заштитних наочара и 100 комада антибактеријског гела.

Директор Опште болнице др Данко Николић се приликом примопредаје опреме захвалио свим привредним субјектима на донацији и Штабу за ванредне ситуације на координацији. Посебно је апострофирао значај данашње донације:

“Наш ИТ сектор ову помоћ искористиће на најбољи начин. Захвалан сам градским челницима и свим привредницима што у овим тешким временима издвајају средства и вољу како би сви заједно победили    ову пошаст“.

Одговарајући на питања новинара он је рекао да у овом тренутку у болници нема ниједног пацијента оболелог од вируса Ковид -19.

-Има тестираних пацијената, али тренутно нема потврде да је неко од њих заражен. Такође, мањи број здравствених радника са различитих одељења се налази у самоизолацији, сви су доброг општег стања, тестирани су и очекују се резултати, закључио је директор Болнице.

Share.

Comments are closed.

Skip to content