Још једна у низу лепих вести које су обележиле почетак 2018.године, а на радост ученика,наставника и читавог колектива ОШ „Десанка Максимовић“, јесте сазнање да је школски часопис „Врт детињства“, из школске 2016/2017.године,  освојио 3.награду у Србији. Квалитет часописа препознат је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Друштва за српски језик и књижевност Србије.

           Осми фебруар 2018.године памтиће се као датум када је дуготрајни креативни рад читавог тима ученика, учитеља и наставника награђен од компетентних и еминентних стручњака из области књижевности.

           Критеријуми који су се вредновали били су: „школски живот, праћење актуелности, слободан и креативан приступ новим темама из области културе, забавне рубрике, простор за литерарно подстицање ученика, писменост ученичких прилога, графички дизајн самог часописа“. Водило се рачуна да се „негују све журналистичке и литерарне врсте, да постоји одговарајућа техничка опрема и солидна писменост ученичких прилога“.

           Главни уредници и координатори новинарске секције су Дивна Илић, професор српског језика и књижевности и Емина Ћирковић Ивановић, професор разредне наставе.Ученице које су помогле у писању извештаја и прикупљању материјала су Вања Чакара и Јована Павловић из одељења 8/3.Поред њих, велику подршку и помоћ током целе године, новинарска секција имала је од ученика који су редовно достављали своје ликовне и литерарне радове, од учитеља и наставника који су ажурно слали дечије радове, Радмиле Пајкић, Милене Милошевић, професора српског језика и књижевности, Добрице Јовановића, наставника историје, Наташе Радовановић и Радмиле Крстевске, педагога школе, као и од наставнице информатике,Тијане Степановић,наставнице ликовне културе и Штампарије „Компромис дизајн“ из Пожаревца, која се потрудила да се сав материјал лепо графички обликује. Све ово не би било остварљиво без ажурности и велике помоћи и подршке директора школе Златана Радовановића.

                                              Новинарска секција ОШ „Десанка Максимовић“

Share.

Comments are closed.

Skip to content