2020-01-21T10:06:53+01:00 21. јануара, 2020. 10:06 |

ОШ „ Јован Цвијић“ Костолац: Од синдиката Копова интерактивна табла

Представници Синдиката Копова Костолац и копа „Дрмно“ били су крајем протекле године гости новинарске секције Основне школе ,,Јован Цвијић’’. Повод за гостовање је велики поклон који је од Синдиката добила учионица број 15. Реч је о интерактивној табли која ће помоћи ученицима да лакше и занимљивије раде на часу.

Председника Синдиката копова Костолац Данијела Радосављевића и председника Синдиката копа Дрмно Жељка Војиновића поздравили су директор Саша Цветковић, наставнице Магдалена Реџовић и Гордана Славковић, које руководе новинарском секцијом.

Чланови новинарске секције имали пуно питања за своје госте и снимили су интервју за радио-емисију „Плави чуперак“. Део тог интервјуа вам преносимо.

Колико Вама значи ова донација школи ,,Јован Цвијић’’?

Данијел Радосављевић: Значи нам много зато што смо и ми некада били деца и ђаци ове школе. Школе су пре биле другачије, нису биле овако опремљене. Није ово први пут да нешто донирамо и увек ћемо излазити у сусрет кад нешто треба да помогнемо.
Да ли Синдикат Копова помаже и осталим установама у Костолцу и околини?

Жељко Војиновић: Наравно да то чинимо и изузетно ми је драго због тога. Данијел је похађао вашу школу, а ја сам у детињству то радио у једној малој сеоској школи. Данас видим да се све променило и да је много лепше. Ова табла коју смо вам донирали говори о томе да желимо да подигнемо ову школу на виши ниво и желимо да деца више напредују.

На који начин све излазите у сусрет онима који затраже вашу помоћ?

Данијел Радосављевић: Првенствено желимо да помогнемо нашим радницима као и њиховим породицама.Такође имамо вољу да помогнемо људима добре воље смо, а то данас и показали.
Шта бисте поручили ученицима наше школе?

Жељко Војиновић: Пре свега бих желео да ову паметну таблу искористе на прави начин и да стекнете нова знањаЖелим и да будете добри новинари, као што си ти Младене. Баш ми је драго што сам имао прилику да дам интервју за новинарску секцију ваше школе.

Младен Спасић, Новинарска секција ОШ ,,Јован Цвијић“