2019-12-17T12:09:38+01:00 17. децембра, 2019. 12:09 |

ОШ „Краљ Александар Први“ Пожаревац: Осам деценија постојања

Круна „Краљевских дана“ , манифестације којом је ове године обележен јубилеј, 80 година постојања Основне школе „Краљ Александар Први“, била је свечана академија одржана у Центру за културу Пожаревац.

Након интонирања химне ученике и њихове родитеље, колектив школе и бројне госте,  у име Школе поздравио је директор Горан Сегер, који је истакао да је поносан на колектив и ученике који вредно раде и постижу  изузетне резултате у наставним и ванаставним активностима. Сегер је подсетио на велике инвестиције и додао да је много тога урађено средствима града Пожаревца, као и министарстава просвете, науке и технолошког развоја,  правде, трговине, туризма и телекомуникација и грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Незаобилазан је и  допринос волонтера из целог света, који су током лета радили у школи.

-Школа је добила нови изглед, урађени су нови тоалети, урешено је двориште, набављен нови школски намештај, рачунари, реновирани подови у појединим учионицама, постављена нова бина која мења ентеријер школе. Наша обавеза је да нашој деци пружимо  још боље детињство и квалитетније услове одрастања, а они ће се нама у будућности одужити вредним радом и резултатима, рекао је Сегер .

Свечаности је присуствовао и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да је током протеклих деценија било различитих промена  у школи, имена, намене и форме, инфраструктуре и капацитета, наставног кадра и људи на њеном челу.

-Као градоначелник овог града, али и као један од Пожаревљана, осећам велику радост због сваке школе која на нашој територији унапреди свој изглед и услове рада у њој. Ова школа је једна од оних која је у позитивном смислу тешко препознатљива у односу на период од пре неколико година, рекао је Спасовић.

Велиша Јоксимовић, начелник Школске управе, рекао је да је школа постала део просветне историје пожаревачког краја и да је за ових осам деценија постојања оставила  дубоке трагове у нашој историји и традицији.

Свечаност је била прилика да  се  поједицима и предузећима уруче захвалнице и плакете.