Сто тридесет и седам година траје традиција квалитетног рада, образовања и васпитања у Основној школи „Моша Пијаде“ у Малом Црнићу. Пригодном свечаношћу у сали ФЕДРАС-а, 4. новембра прослављен је Дан ове образовне институције основане давне 1885. године, коју чине централна осмогодишња школа у Малом Црнићу и четвороразредна подручна одељења у Салаковцу, Великом Црнићу, Батуши и Калишту. Школу у којој је запослено 36 радника тренутно похађа 124 ученика.

Гости на свечаности

Директорка школе Винка Палић поносна је на свој колектив кога краси слога, на ученике који вредно раде и постижу изузетне резултате у наставним и ваннаставним активностима, као и на бројне пријатеље школе. Истиче да досадашња постигнућа, као и модернизација услова у којима се одвија настава, обевезују како ученике, тако и наставнике, да наставе са подизањем квалитета.

Директорка Винка Палић

-И за најдужи и за најкраћи пут потребно је начинити први корак, а наша школа већ 137 година сигурним корацима путује кроз време и исписује странице свог успешног постојања. Те странице, исписане успесима генерација и генерација успешних ученика, наставника и свих запослених у школи, сведочанство су прошлости и историје и трајни залог за будућност генерацијама које долазе. Нашу школу красе 124 звезде патуљци. Звезде које обасјавају небо над Салаковцем, Великим Црнићем, Малим Црнићем, Батушом и Калиштем. Коликo је њихов сјај снажан говори и чињеница да је и само Сунце звезда патуљак. Знам да ће ове звезде убрзо засијати и над небом Пожаревца, Београда, Србије, великих европских градова и ваневропских земаља, али чврсто верујем да никада неће заборавити своју полазну тачку, да ће јој се увек враћати и својим залагањем допринети да наше небо још више засија. Наша школа иде у корак са савременим токовима образовања. Посебну пажњу поклањамо оспособљавању ученика за самосталан рад, истовремено их оснажујући да израсту у добре људе, људе који поштују друге, верују у себе, негују вредности наше традиције, културе и обичаја. Школу не чини грађевина сама по себи. Име школе проносе успеси ученика и запослених у школи. Наставници и ученици су учесници, реализатори и носиоци ваннаставних активности, као и активности које реализује локална заједница. Сто тридесет и седам година постојања нас обавезује да из године у годину наставимо да одолевамо свим изазовима, професионално и одговорно обављајући свету дужност васпитања и образовања деце, како бисмо и убудуће достизали резултате вредне поштовања, казала је директорка Винка Палић.

Наступ учитеља и наставника школе

                                                   ЗАПОСЛЕНИ И УЧЕНИЦИ ЧИНЕ УГЛЕД ШКОЛЕ

За успешан рад једне школе неопходни су професионализам, ангажованост, посвећеност, толеранција, разумевање, подршка, сарадња и сви запослени настоје да свакодневним активностима допринесу подизању угледа и унапређивању рада школе. Школа остварује изузетну сарадњу са родитељима, локалном заједницом, јавним установама, основним и средњим школама, донаторима и без сарадње и помоћи свих, реализација многобројних подухвата не би била могућа.

Из програма

-Надам се доброј сарадњи и максималном залагању свих појединаца и убудуће, како бисмо остваривали резултате који ће нам свима бити на понос. Школа живи онолико колико се њени ђаци ње сећају, колико јој се враћају и колико чврсте темеље школа постави у сваком појединцу, али и у заједници свих појединаца, јер ниједан човек није острво, сасвим сам за себе…. Нашу школу красе  заједништво, љубав и ентузијазам, особине које крче пут нашим звездама ка великим животним успесима, закључила је директорка школе.

                                                                    ЈУБИЛАРНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ

Поводом рођендана школе, директорка Винка Палић уручила је захвалнице: Даници Мојсиловић, Милану Крстићу и Драгани Миловановић за 10 година рада, Андријани Мугоши Пекић, Бранку Дејановићу и Сањи Живковић за 20 година рада, Славици Марјановић и Божици Стевић Николић за 30 година рада, Катица Јанковић за 35 година рада. Пригодан поклон уручен је пензионисаној радници Снежи Стојановић која је свој радни век провела у издвојеном одељењу у Великом Црнићу.

Занимљив и веома квалитетан културно – уметнички програм приредили су ученици, учитељи и наставници ове образовне установе. Свечаности су присуствовали председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, председница Скупштине општине Горанка Стевић, заменик председника Општине Даниел Сурдуловић, помоћник председника Општине Топлица Ђорђевић, представници јавних и приватних предузећа и установа, образовних институција, пријатељи школе, родитељи ученика…

                                                                                                 Текст: Дарко Динић

                                                                                                 Фото:Владан Милић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content