Основна школа „Милош Савић“ из Лучице прославила је свој 182. рођендан. Свечана приредба на којој су учествовали ученици млађих и старијих разреда организована је у Дому културе у Пољани.

Ова установа осим у Лучици, младе образује и у селима Пољана и Пругово, а наставу похађају и деца из Шљивовца.

Славиша Стојадиновић

Иако се налази у три насеља, уз помоћ и подршку локалне самоуправе и Школске управе, Школа функционише као једно.

-Ученици су ангажовани у оквиру бројних активности, секција, спортских, музичких и драмских клубова, а чланови су и локалних културно – уметничких друштава, нагласио је директор Славиша Стојадиновић обраћајући се присутнима на свечаности.

-Осим бројних такмичења, спортских догађаја, културних дешавања и смотри, деца су изразито ангажована и у хуманитарном раду кроз сарадњу са Црвеним крстом или кроз самостално деловање нашег Ученичког парламента. Наши ђаци безрезервну помоћ и подршку пружају српским енклавама на Kосову и Метохији, свратишту за децу у Београду, центру у Звечанској, али и својим вршњацима, друговима из редова социјално угрожених. Овим путем захвалио бих се запосленима у Компанији „Бамби“ који својим личним средствима помажу наше ученике којима је помоћ неопходна. Споменућу и Удружење Пруговаца из Беча које годинама обезбеђује ужину за децу социјално угрожених породица из Пругова. Овом приликом осврнућу се и на напоре које ОШ „Милош Савић“ улаже у осавремењавање наставе уз помоћ државних и локалних институција. Тако смо успели да набавимо велики број лаптопова, пројектора, савремених учила и белих табли, а у циљу што квалитетнијег образовања за наше ученике. Не заборавимо ни улагања у објекте и школска дворишта. Пре пар година урађен је нови терен у школском дворишту у Пољани, замењен је велики број унутрашњих и спољашњих врата на објектима школе у сва три насеља, континуирано радимо на побољшању услова за ученички живот, напоменуо је директор ОШ „Милош Савић“ Славиша Стојадиновић.

Награђени

Поводом Дана школе, директор Славиша Стојадиновић уручио је захвалнице дугогодишњим пријатељима и сарадницима ОШ „Милош Савић“. Награђени су Град Пожаревац, Школска управа града Пожаревца, Културно – уметничко друштво „Младост“ Пољана, свештеник Радослав Вукосављевић из Пољане, председник Месне заједнице „Пољана“ Зоран Недељковић и Црвени крст Пожаревац.

Када се говори о досадашњим улагањима у ову установу, споменимо и то да су урађене фасаде на сва три објекта школе, набављени су спортски реквизити и опрема за наставу. Ове године је обављено свеобухватно кречење и сређивање ентеријера, замењена је унутрашња расвета новом ЛЕД технологијом. Школа поседује све имовинско правне дозволе.

Захваљујући учествовању у пројекту НИС-а под називом „Заједници заједно“ опремљена су сва школска дворишта паметним соларним клупама и соларним светиљкама.

-Све оно што смо урадили у новој историји наше школе, допринело је да за Сретење 2021. године добијемо орден поводом 180 година постојања. Златну медаљу за посебне заслуге за Републику Србију у делатности образовања уручио нам је лично председник Републике Србије. То је за нас велика част, али и обавеза. У име запослених могу да обећам да ћемо свом снагом радити на унапређивању наше школе, на унапређивању образовања и васпитања деце, да из наше установе изађу као добри домаћини и добри људи, закључио је директор Славиша Стојадиновић.

Свечаности поводом Дана школе присуствовали су заменик градоначелника Славиша Алексић, члан Градског већа др Горан Несторовић, представници Школске управе и бројних компанија, директори основних и средњих школа, ђаци и њихови родитељи…

Share.

Comments are closed.

Skip to content