У овиру  „Мале школе риболова“, у програмском делу  Кампа за кедете и јуниоре, ОСР „Смуђ“ је на позив УСР „Делиблатско језеро“ из Делиблата учествовао са четири кадета на „Преображењском купу 2019“, приређеном 19. августа.

Иначе, кадети  – полазници „Мале школе риболова 2019“ ОСР „Смуђ“ су Анђелија Радосављевић, Миа Шарановић, Димитрије Петковић и Коста Радосављевић. Пецало се на језеру Краљевац у Делиблату. Дан је био сунчан и риба је добро радила, пецала се ситна деверика, понека крупна бабушка и цверглан. На такмичењу је било 40 кадета, деце до 15 година. У категорији девојчица на стазу је изашло 10 такмичарки, док је у категорији дечака било 30 такмичара.

Слушајући савете тренера и искусних такмичара који су били поред наших кадета нису изостали ни добри резултати. Анђелија Радосављевић је још једном потврдила своје квалитете и са 1,915 грама у категорији девојчица освојила прво место. Миа је за десет грама изгубила треће место и завршила као четврта. Имајући у виду да је ово Миино прво такмичење и да има само девет година, ово је одличан резултат. Дечаци нису заостали за својим клубским другарицама, па је Димитрије Петковић, у тешкој конкуренцији од 30 дечака, са уловом од 1,975 грама освојио прво место. Коста је са 680 грама завршио као шести.

Овогодишњи рад у оквиру „Мале школе риболова“ показао је добре резултате, па је ово такмичење уједно било и тренинг пред друго коло Регионалне кадетске лиге Центар, која ће бити одржана 22. августа, на истој води где је ОСР „Смуђ“ домаћин.

Share.

Comments are closed.

Skip to content