2019-11-10T18:49:43+01:00 10. новембра, 2019. 18:49 |

ОСР„Смуђ“: Окончана „Мала школа риболова 2019“

На моравском  језеру код Педе, недалеко од драговачког моста јуче (субота 9. новембар) одржан је завршни Куп за кадете пожаревачке Организације спортских риболоваца „Смуђ“ Пожаревац. Учешће је узело 12 младих такмичара: Димитрије Петковић, Ђорђе Здравковић, Стефан Стевановић, Давид Перић, Анђелија Радосављевић, Коста Радосављевић, Никола Милисављевић, Алекса Митрашиновић, Јанко Марковић, Михајло Митић, Вељко Јовановић и Лука Трајковски. После два сата борбе са јаким ветром, и недаћама које доноси риболов у оваквим јесењим условима, прво место са 660 грама улова припало је Алекси Митрашиновићу. Грами су одлучивали за наредана два места, тако да је друго место освојила Анђелија Радосављевић са 655 а треће са само 5 грама улова мање  припало је Михајлу Митићу.

 

За резултете током „Лиге младих“ награђени су:

                   АНЂЕЛИЈА РАДОСАВЉЕВИЋ – златним пехаром за прво место

                   НИКОЛА МИЛИСАВЉЕВИЋ  – сребрним пехаром за друго место

                   МИА ШАРАНОВИЋ – бронзаним пехаром за треће место,

                   КОСТА РАДОСАВЉЕВИЋ – статуом рибе за четврто место,

                   ДИМИТРИЈЕ ПЕТКОВИЋ – статуом рибе за пето место.

                 

– Победницима све честитке као и осталим такмичарима на упорној борби! Ово је била завршница пете фазе „Мале школе риболова“, а подесећања ради,  кроз све сегменте за протеклих девет месеци  прошло је 110 младих чланова „Смуђ“– а узраста 7 до 15  година. Најуспешнијих петнаесторо учествовало је у последње две фазе Кампа за младе Организације спортских риболоваца  „Смуђ“ у оквиру којих су радили на усавршавању технике риболова пловком. На дружењима и Регионалној лиги наши кадети показали су одличан успех, а самим тим и високу оцену у овладавању техником. За овакве резултате треба захвалити Управном одбору Организације спортских риболоваца „Смуђ“, Граду Пожаревцу,  Спортском савезу града Пожаревца али и спонзорима и донаторима који су материјално помогли да се Програм спроведе у потпуности, истакао је Саша Радосављевић, предеседник Организације спортских риболоваца „Смуђ“.

У постизању сајних  резултата такмичарима  су несебично  помогли тренери: Ивица Јовчић, Лепомир Ђорђевић, Милан Станковић и Владимир Марковић, као и наши старији такмичари: Жељко Вуксић, Слободан Госта и Саша и Марија Лукић. Ништа мања помоћ пружена је и од родитеља неколицине кадета, међу којима Никола Шарановић и Марко Петковић.

Средствима за посебан програм Града Пожаревца и донацијом Зорана Перића власника Трговинске радње „Лов и риболов“ из Великог Градишта, млади такмичари добили су део потребне опреме за наредна такмичења и то три такмичарске столице као и три комплета карбонских штапова дужине 3,4 и 5 метара. Руководство и чланови ове организације спортских риболоваца велику захвалност упућује директорима и наставном особљу свих основних школа са теритирије Града  који су омогућили презентацију „СМУЂ“-а у својим установама као и медијима кој су редовно обавештавали јавност о активностима и посетигнутим успесима.

В.В.