2020-03-09T09:30:37+01:00 9. марта, 2020. 09:29 |

ОСР „СМУЂ“: Отворена сезона лова на пастрмку 2020.

За већину мушичара у Србији први дан марта представља највећи празник јер након пет месеци ловостаја почиње грозница за пастрмком.  Традиционално, Организација спортских риболоваца „СМУЂ“ Пожаревац сезону отвара на Млави или алтернативно на Крупајској реци уколико су услови за риболов на Млави неповољни.

– Ове године Млава је била „на самој ивици“ и храбро смо одлучили да сезону отворимо у ревиру изнад Тршке цркве. Вода типично пролећна: повишен водостај, јако хладна, али прилично бистра. За нас отварање сезоне представља пре свега излазак у природу, добро дружење са окупљеним пријатељима, а улов и риболов су овом случају у другом плану и ако ни овог пута улов није изостао, док су нам се придружили пријтељи из Књажевца и Лесковца. Посебно задовољство приредио нам је  млади Алекса који је пошао са нама на своје прво отварање сезоне, прича Саша Радосављевић, председник „СМУЂ“-а.

Очекивано за јаку и хладну воду, риба није била претерано активна, приковану за дно риболовци су могли да је испровоцирају само  добро отежаним нимфама пласираним „испред носа“. Највише риба је уловљено на традиционалне нимфе, али „радили“ су и атрактори, а неколико риба је ухваћено и на стримере у спором потезању. Укупни биланс био је педесетак риба, претежно ситнијих примерака са неколико риба преко 30 сантиметара, али за отварање сезоне то није толико важно, најважније је то да су се сви уписали у ухватили најмање по једну рибу.

– Успешно смо отворили још једну сезону лова на пастрмку коју ћемо због доброг друштва, лепог времена и пристојног улова дуго памтити, а највише ће је памтити Алекса као своје прво отварање сезоне лова пастрмке на мушицу, закључује Радосављевић, поручујући: Поздрав, бистро и поштено на води !

В.В. – С.Р.