Костолачко Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, настављајући своје бројне активности, за вечерас припрема још једно у низу изненађења љубитељима писане речи. Наиме, у 18,00 часова са Костолчанима ће се дружити и своју књигу „Кал Југа“ представити Младен Милосављевић.

Радња нас води у 1967.годину када на локалитету Лепенски Вир група археолога проналази остатке непознате цивилизације.  Велико изненађење и задовољство  открића са колегама и јавношћу не дели Мијат, студент археологије – један од учесника ископавања. Наиме, како време пролази, он почиње да верује да су открићем налазишта,  археолози оживели нешто древно, мрачно и мистериозно, нешто што власти покушавају да сакрију…

Аутор Милосављевић дипломирао је на Одељењу за етнологију и антропологију при  Филозофском факултету у Београду. Главни је и одговорни уредник “Омаје”, часописа посвећеног темама из области фолклорне фантастике.  Уз писање из области фантастике, до сада је снимио и неколико кратких документарних и један играни филм.

Share.

Comments are closed.

Skip to content