2020-03-07T19:56:08+01:00 7. марта, 2020. 19:56 |

Отворена тркачка сезона у Касидолу

Hа хиподрому у Касидолу одржан је први тркачки дан у овој сезони. Укупан наградни фонд за три галопске трке износио је 260.000 динара, а организатори надметања били су Коњичко друштво „Кнез Михаило“ и Коњичка секција „Касидол“ уз подршку Града Пожаревца.


У првој трци под називом „Меморијал Зорана Ивића Мигље“ на стази дугој 1.200 метара лидерску позицију заузео је Quelindo Sur са Драганом Лазаревићем у седлу. Друго место освојио је Silar, док се на трећој позицији обрео Caiman надмашивши у самој завршници грло Kalakchee. Власнику победничког грла пехар организатора предао је Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“, а пехар породице Ивић уручила је Мартина Ивић, праунука Зорана Ивића Мигље.

„Меморијал Зорана Ивића Мигље“

Уследило је главно галопско надметање на дистанци од 1.600 метара „Свети Тодор“ у коjем је тријумфовао Тајсон са јахачем Тиком Вујковићем. Време победника 1.46,1, а поред новчане награде од 60.000 динара првопласираном тиму припао је пехар који им је уручио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић. Други кроз циљ пројурио је  Paton Sur, док је трећу позицију заузео прошлогодишњи победник Стамени Пик.

Победници главне трке „Свети Тодор“

Трку за пехар села Касидола на 1.000 метара у сензационалној завршници добио је Caiman са Миланом Ивићем у седлу. Друго место освојило је Just Victory, док се на зачељу нашло грло Piccolo Dancer. Време победника минут и две секунде, а пехар организатора уручио је Драгослав Ђокић, члан УО КД „Кнез Михаило“.

У паузама између трка продефиловала је парада од 10 фијакера у част узгајивача и возача коња липицанске расе Драгог Јеремића из Смољинца. Пехаре и дипломе учесницима уручили су Новица Живановић, председник УО КД „Кнез Михаило“ и Саша Степановић, председник Коњичке секције „Касидол“.

                                                                                                          Д.Динић