2019-08-31T12:06:57+02:00 31. августа, 2019. 12:06 |

ОТВОРЕНЕ 56. ЉУБИЧЕВСКЕ КОЊИЧКЕ ИГРЕ

Након свечаног дефилеа централним улицама града, у коме су учествовали вишебојци, мали волтижери, ученици генерација и деца са посебним потребама – чланови Школе фудбала „Младог радника 1926“, у Пожаревцу су отворене 56. Љубичевске коњичке игре.

Овогодишњу манифестацију отворио је министар за рад и социјалну политику Зоран Ђорђевић, који је између осталог рекао да Србија последњих дана осим што слави фудбалере, слави и Милоша Великог који је био везан за Пожаревац, и који је често говорио да је то једно од најлепших места у Србији.

У вишебоју, према речима градоначелника Пожаревца Банета Спасовића, учествују они којима су част и поштење испред победе.

-Истина да за ту победу ови храбри витезови учиниће све, али како се каже у њиховој заклетви, у тој борби никада неће прекорачити границе спортског, истакао је Спасовић коме је на чување сабљу и плашт предао троструки Љубичевски витез Марко Миленковић.

Дефиле је и ове године био посвећен једној познатој историјској личности. Овога пута, то је био Михаило Андрејевић Андрејка, познати српски лекар, фудбалер и истакнути фудбалски радник. У улози Андрејке Пожаревљанима се представио глумац Иван Вучковић.

У вечерњим сатима на градском тргу уследио је ватромет, а након тога и концерти Милоша Радовановића и Сергеја Ћетковића.

У суботу и недељу, на градском хиподрому одржаће се полуфинална и финална спортска такмичења, међу којима је и Љубичевски вишебој.