Формирање нових дрвореда и реконструкција градског парка у Костолцу могла би да почне ове јесени, уколико по трећи пут заредом не буде захтева за заштиту права понуђача.

По поновљеној јавној набавци за извођача су са јединственом понудом изабране фирме „Биодекор“ д.о.о Београд и ЈКП „Зеленило Београд“. Критеријум за избор био је најнижа цена. Овај понуђач је за посао који је локална самоуправа проценила на 60 милиона динара, дао понуду од 38,9 милиона динара. У понуду није урачунат ПДВ. Други понуђач у овом поступку јавне набавке, група коју су чинили ПД „РИО“ из Костолца, „Горионик“ из Салаковца и ЈМД „Панчево“ дала је понуду од 51,4 милиона динара.
На претходно расписане јавне набавке су сви извођачи, осим изабраног, поднели захтеве за заштиту потрошача Републичкој комисији која је делимично поништавала конкурс. Уколико сада не буде захтева за заштиту, годину дана одлагани почетак радова на формирању нових и реконструкцији старих дрвореда и зелених површина у Костолцу би могао да почне након обављених припрема у јесен.

У плану је да се у Костолцу засади 1.700 нових стабала у улицама Николе Тесле, Вељка Дугошевића, Првомајској, Карађорђевој, Трудбеничкој, 7. јула, Поречкој, Боже Димитријевића, Саве Ковачевића, Рударској, Братства јединства, Јадранској…
Градски парк би такође требало потпуно да се реконструише и ту ураде нови засади стабала.
Рок да за завршетак је 24 месеца од увођења у посао извођача.

Share.

Comments are closed.

Skip to content