Председник ГФС „Пожаревац“ Владан Динић са сарадницима Славишом Милутиновићем и Владаном Јовићем  на позив иницијативне групе фудбалских ентузијаста посетио је Речицу.Том приликом домаћини су изразили жељу да се после дугих 18 година паузе и неактивности оживи фудбал у овом селу које је својевремено имало чак два фудбалска клуба.

         Чланови делегације ГФС „Пожаревац“ са покретачима иницијативе за оживљавање клуба обишли су игралиште на брду са кога се пружа диван поглед на Дунав и бескрајну банатску равницу.Терен за игру је тотално запуштен. Зидане настрешице за резервне играче су оронуле и обрасле дрвећем, жичана ограда је попустила под налетом корова, диреци који је држе су иструлели.Читаво игралиште је у јадном стању. Једино су голови одолели зубу времена.У суштини, потребан је генерални ремонт читавог објекта. Па и поред свих тих проблема, ентузијазам у Речици не јењава, мештани су спремни да засуку рукаве и оживе клуб.

          -Обећали смо да ћемо у овом мандату у сваком насељу Града Пожаревца имати активан фудбалски клуб. У Речици фудбалски клуб није радио пуних 18 година. ГФС „Пожаревац“ ће помоћи овим дивним ентузијастима у сређивању и рестаурацији терена и помоћних објеката. Ови људи то желе.Сложни су и заслужују да опет имају свој клуб. Верујем да ће се ФК „Речица“, када се све ово среди, наредне године у ово време увелико такмичити у Градској лиги „Дунав“ и бити 25 клуб који је укључен у основни ранг такмичења, које води наш Савез. Користим ову прилику да се захвалим фудбалским радницима из Речице што имају енергије, снаге и воље да поново покрену ту фудбалску причу у којој ће окупити децу и омладину и наравно све житеље овог села. Нема разлога да овај пројекат не буде успешно остварен, каже председник Динић.

                                                                                               Текст и фото: Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content