2021-05-26T10:01:40+02:00 26. маја, 2021. 09:53 |

„Parking pass“ картице

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац кориснике услуга обрадовало је новином у области паркирања -„Parking pass“  картицама. Од понедељка, 24. маја, Пожаревљани и њихови гости могу још лакше паркирати аутомобиле на затвореним паркиралиштима захваљујући „Parking pass“ картицама.

Реч је о картицама које важе на посебним, односно затвореним паркиралиштима.  То су у Пожаревцу Паркинг гаража „Таковска“ у Таковској улици, као и паркинзи:  „Пијацa“ у Улици Моше Пијаде, „Дом омладине“ у  Улици Јована Шербановића и „Начелство“ у Дринској улици.Марија Паповић

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац  у оптицај је пустило три врсте „Parking pass“ картица које корисницима омогућавају паркирање на 24 сата, али и 3 и 7 дана. 

-Корисник који поседује картицу може се паркирати на сва четири посебна паркиралишта, 24 сата, 3 или 7 дана.  Број улазака и излазака на и из паркиралишта  није ограничен, већ само тече време од када се први пут картица активира. Из тог разлога картица се може купити унапред и користити када се за то укаже потреба, објашњава директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац Марија Паповић. Паповић додаје да очекује да ће најтраженија бити „Parking pass“ картица за 24 сата, јер је у првој градској зони време паркирања ограничено на три сата, те ће уз помоћ ове картице возачи моћи по цени од 450 динара паркирати свој аутомобил 24 сата. 

Цена „Parking pass“ картице која важи 24 сата је 450 динара, тродневна кошта  1000 динара, а седмодневна 1800 динара. 

Са друге стране„Parking pass“  картице које важе 3 и 7 дана најинтересантније ће бити Пожаревљанима из дијаспоре, као и гостима у граду за шта већ постоји интересовање хотелијера. Картица није везана за возило, већ за корисника, а није је могуће користити за плаћање паркирања по започетом сату. Онога тренутка када истекне време важења картице паркирање се додатно наплаћује. 

Картице се купују на свим посебним, затвореним паркиралиштима, а сва поменута паркиралишта обележена су ознаком, те су корисици упознати  да на њима важи„Parking pass“  картица. На картици се налази  бар код који радник Паркинг сервиса очитава при сваком уласку и изласку са паркиралишта, а корисници паркинга добијају и флајер са мапом на којој су исцртане локације  паркиралишта на  којима картице важе.

„Parking pass“ картица је двојезична, односно осим на српском,  упутство је написано и на енглеском језику.

ПОЧЕТКОМ ЈУНА

Реконструкција паркинга „Пијаца“

Почетком јуна следи  реконструкција паркинга „Пијаца“ у Улици Моше Пијаде. Овај паркинг није реконструисан више од десет година, а осим новог система наплате, након уређења, биће и  много функционалнији у смислу кретања и паркирања возила.

-Унутар паркиралишта кретање возила ће бити организовано искључиво као једносмерно, што ће олакшати паркирање возачима. Очекујемо да ће комплетна реконструкција бити завршена до краја јуна, најављује директорка Паповић.