Овогодишња 15. по реду „Пасуљијада“, традиционална манифестација у граду на Дунаву, Великом Градишту, окупила је преко 150 такмичара, врсних кувара у справљању омиљеног јела овога краја, пасуља градиштанца. Поред такмичара који су дошли из свих крајева Србије, такмичили су се и чланови екипе Војске Србије односно Војног гарнизона из Пожаревца.  

Пасуљ се у котлићима крчкао током читавог дана да би на крају жири прогласио најукуснији. Победила је екипа Далибора Димитријевића из Великог Градишта, друго место припало је кулинарима такође из града дпмаћина, екипи Миодрага Рајића, док су трећепласирани чланови екипе Момчила Николића из Триброда. 

Као и ранијих и ове године на овој манифестацији проглашени су и најбољи и акцији избора најуређеније баште, балкона, најцветније баште и најсликовитијег дворишта. За најуређенију башту награђена је Данијела Стокић из Затоња, најцветнији балкон овога лета има Властимир Симић из Великог Градишта, прву награду за најцветнију башту добила је Биљана Милуновић (Сребрно језеро) док је двориште Зорана и Мирјане Јосимовић из Великог Градишта проглашено  за најсликовитије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content