Спортско удружење навијача Партизана 012 у својим просторијама, у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац и Институтом за трансфузију крви Србије, 21. фебруара организовало је акцију добровољног давања крви. Током акције прикупљено је педесет јединица крви.

Према речима представника Института за трансфузију крви Србије Немање Џодића овакве акције су јако важне, јер знамо да је увек несташица крви.

-Тренутно недостају А – позитивна, А – негативна, нулта позитивна  и нулта – негативна крвна група и апелујемо на све здраве суграђане од 18 до 65 година старости, да се на свим редовним акцијама које одржавамо сваког понедељка у Црвеном крсту Пожаревац одазивају у што већем броју, како би могли да обезбедимо неопходне резерве крви. Данашња акција по први пут се организује у просторијама Спортског удружења навијача Партизана 012. До сада ова организација се неколико пута одазивала акцијама у Дому Црвеног крста и дала свој допринос у прикупљању драгоцене течности, нагласио је Џодић.

Председник Спортског удружења навијача Партизана 012, Срђан Савић истиче да су навијачи још једном показали хуману црту и бројком за понос наставили успешну традицију.

-Овакве акције ћемо увек подржавати, а уз подршку Фудбалског клуба „Партизан“ за све добровољне даваоце обезбедили смо сезонску карту за источну трибину до краја фудбалске сезоне, као и мајице са логом Црвеног крста Пожаревац и нашег удружења, рекао је Савић.

                                                                                                Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content