2019-04-26T14:14:49+02:00 26. априла, 2019. 14:14 |

Павле Миладиновић ускоро излаже У Павиљону „Цвијета Зузорић“

          На основу плодног уметничког рада дугог четири деценије, значаја у савременом српском сликарству, бројних домаћих и иностраних признања, педагошког рада, и пре свега, квалитета својих дела,  пожаревачком сликару Павлу Миладиновићу указана је изузетна част да од 6. до 18. јуна приреди самосталну узложбу у Малој галерији Павиљона „Цвијета Зузорић“ у Београду. У жељи да сазнамо више детаља, посетили смо га у атељеу у просторијама OШ „Доситеј Обрадовић“.

       – У току су финалне припреме за један важан уметнички догађај који представља велику част сваком уметнику. На изложби у Београду изложићу платна рађена комбинованим техникама, док сам поставку назвао „Енергија боје и звука“. То није случајно, јер сам се минулих деценија, током рада на својим делима, трудио да у преносу идеја и инспирације на платна, ма колико то апстрактно звучало,  свакој боји понаособ уткам и специфичан звук који сам носио у сопственом свету маште. Самим тим, боја и звук давали су ми енергију за рад.

        Миладиновић ће београдској, српској и међунадној ликовној публици у Павиљону „Цвијета Зузорић“ у Београду представити 30 слика, посебно акцентујући да Пожаревац већ има своје место у свету ликовне уметности, првенствено захваљујући великој Милени Павловић Барили.

      Занимљиво је да је Павле Миладиновић први сликар који ствара, живи и ради у Пожаревцу, коме је указана изузетна част да излаже у овом еминентном простору презентује не само своје искуство и талентат, већ на достојан начин представи један од уметничких сегмената Пожаревца. Чињеница да један пожаревачки ликовни уметник излаже у Павиљону „Цвијета Зузорић“, даје шансе Граду Пожаревцу да се на овај начин приближи дешавањима у велеграду и да паралелно пласира бројне могућности које град под Чачалицом нуди од уметничких до туристичких.

В.Винкић