Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, потписао је са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем, 23. априла, у Београду, уговор о додели бесповратних средстава. Тиме се општина Жагубица сврстала у ред 22 општине у Србији којој су средства додељена за што боље и успешније пласирање туристичких потенцијала по којима је овај крај препознатљив, а све то кроз организацију централне туристичке манифестације која ће имати за циљ довођење што већег броја туриста из наше земље и региона, и што успешније и брже позиционирање Хомоља као туристичке дестинације.

Министар Ружић је истакао да су средства у Фонду за локал ове године за 50 одсто већа него у 2018. години, и оценио да ће одобрени пројекти допринети развоју општина и градова и добробити свих грађана. Он је изразио задовољство што се средства у Фонду за локал из године у годину повећавају и подсетио је да је прошле године било издвојено 320 милиона динара, односно 32 пута више него 2017. године. Такође је истакао да ће наредне године средства у Фонду за локал бити још већа.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакао је значај додељених средстава и намену за коју ће бити утрошена.

Општини Жагубица је додељено 3.500.000,00 за организацију Манифестације Сабор ”Врела Хомоља” у функцији развоја и презентације општине Жагубица.

Ове године Министарство државне управе и локалне самоуправе, ће реализовати делимично или у потпуности 77 пројеката у 63 локалних самоуправа, са близу 500 милиона динара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content