У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и локалног Савета за безбедност саобраћаја Општине  Голубац, одржана је интерактивна представа  „Пажљивкова правила у саобраћају“, за све предшколце и ученике првог  и  другог разреда са територије ове Подунавске општине. Представа је одиграна у великој Сали Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ у Голупцу. Иначе, од свог оснивања Агенција за безбедност саобраћаја спроводи превентивне активности намењене повећању безбедности свих учесника у саобраћају, са акцентом на децу.

     – Такође, осим ове представе Агенција за безбедност саобраћаја реализује кампању „На матуру без аутомобила“  за будуће матуранте, каже Владмир Попадијак из Агенције за безбебдност саобраћаја Републике Србије.

           Овакве представе и друге едукације деце о поштовању правила о безбедности у саобраћају имају велику подршку и интересовање међу најмлађима, што, како кажу, даје резултате.

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Општине Голубац, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, има  добру сарадњу и у току године организује разне акције и едукације у циљу стварања услова  да у саобраћајним незгодама нема ни једно повређено ни настрадало дете.

       -Одржавамо више трибина на ову тему у току школске године,  како у Основним школама, тако и у истуреном одељењу гимназије у Голупцу и Средње школе „Милоје Васић“ из Великог Градишта. Организујемо и такмичење у познавању правила о безбедности саобраћаја. Одржали смо школска, а предстоји и општинско такмичење предшколског узраста, као и првог и другог разреда Основне школе. Једном годишње Савет додељује и аутоседишта родитељима за новорођене бебе у тој календарској години, истиче координаторка у Савету за координацију послова безбедности саобраћаја у општини Голубац Снежана Арсић Ракић. 

                                                                                             Љ. Настасијевић 

Share.
Leave A Reply

Skip to content