У сали Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ у Голупцу одржано је Општинско такмичење предшколаца и основаца из познавања правила у саобраћају, под називом „Пажљивкова смотра 2024.“ Учествовало је девет екипа: из Предшколске установе  ,,Ласта’’ и из првог и другог разреда основних школа „Бранко Радичевић“ Голубац и „Вељко Дугошевић“ из Браничева. Смотру је отворио заменик председника Општине Голубац Марко Стојаковић наглашавајући да је локална самоуправа увек подржавала овакве активности и да ће то чинити и убудуће.  Иначе,  организатори ове смотре били су Савет за координацију  послова безбедности у саобраћају на подручју општине у сарадњи са Агенцијом  за безбедност саобраћаја РС.

Поново прваци у конкуренцији учесника другог разреда: Екипа школе из Голупца

       -У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја РС већ трећу годину учествујемо на Пажљивковој смотри. Запазили смо да су деца добро савладала правила понашања у саобраћају и да воле да се такмиче. О њиховој едукацији брину учитељи и наставници од најранијег узраста, истакла је Снежана Арсић, координарка Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју општине која је по завршетку такмичења победничким екипама уручила дипломе и пехаре.

Прво место за предшколце подручних одељења ОШ Голубац

       Прво место у категорији предшколаца освојила је екипа из комбинованих одељења Кривача, Двориште, Војилово и Добра и Основне школе „Бранко Радичевић“ Голубац који су ове године први пут учествовали на Смотри. 

Прво место за прваке ОШ Браничево

        У категорији првих разреда победила је екипа „Зебра“ из ОШ „Вељко Дугошевић“ Браничево  а  међу учесницима другог разреда победу је однела екипа из ОШ „Бранко Радичевић“ из Голупца која је под називом ,,Зебрице“ прво место у својој групи освојила и прошле године.  Све првопласиране екипе иду на Регионално такмичење.

                                                                                                                                                         Љ. Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content