2020-09-11T08:40:32+02:00 11. септембра, 2020. 08:40 |

Педесет непливача мање

Упркос пандемији корона вируса, успешно је завршена још једна школа пливања на пожаревачком базену. 

– У другој половини сезоне одлучено је да се ипак спроведе обука за непливаче, поштујући све прописане мере безбедности. Интересовање је било велико, па се град Пожаревац може похвалити чињеницом да од ове године има најмање 50 непливача мање, узевши у обзир да је управо то број оних који су успешно завршили обуку на пожаревачком базену, истиче директорка Спортског центра Пожаревац Марија Трнавац.

Један део новопечених пливача био је део програма који је под покровитељством града Пожаревца, под називом „Град без непливача“, у оквиру којег су бесплатну обуку имали сви они који су ове године завршили први разред основне школе. Овај пројекат је спроведен заједно са Спортским савезом града Пожаревца, а реализован захваљујући Спортском удружењу „Делфин 012“. 

                             Милан Јовић, Марија Трнавац и Златан Костић

Задовољство завршеном обуком било је видљиво на лицима малишана, као и њихових родитеља у тренуцима када су примали заслужене дипломе. 

Kако је здравље грађана на првом месту, ове године базен није био отворен за грађанство, али се у Спортском центру Пожаревац сви надају да ће ситуација са ковид 19 наредне године бити повољнија, па ће поново купачи уживати. Ове године, уз посебне мере превенције, базен су користили само ватерполисти и чланови триатлон клуба. Такође, већ по традицији, одржан је и Меморијални ватерполо турнир „Бранимир Славујевић – Бане Бос“, у част и сећање на великог пожаревачког спортског ентузијасту. Сходно епидемиолошкој ситуацији, овогодишњи турнир протекао је без гостујућих екипа, па су у част Банета Боса надметали играчи ВK „Пожаревац”.

Р. Н.