У оквиру четвртог тркачког дана у овогодишњој сезони на пожаревачком Хиподрому, у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитељством града Пожаревца одржано је седам трка, и то четири касачке и три галопске трке, као и квалификационо такмичење за Љубичевски вишебој.

Тркачки дан обележила је главна галопска трка „Пехар председника Републике“, која је утемељена давне 1935. године. У питању је груп 1 надметање највишег ранга за сва грла енглеске пунокрве расе од три године и старија на дистанци дугој 2.400 метара, са наградним фондом од 800.000 динара. У оштрој конкуренцији, у маниру старт  – циљ за дужину и по коњског тела тријумфовало је грло „Lullaby“ са Жељко Илићем у седлу и постигнутим временом 2.39,5. На друго место пласирало се грло „First Thought“ истог власничког тандема Вујичић – Шендековић, док је треће место заузео „Rhett Butler“. Победничком тиму пехар је уручио председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић.

Пехар председника Републике победничком тиму уручио је Бојан Илић

Најквалитетнија касачка трка „Пожаревац“, такозвана брза касачка партија припала је грлу „Rite On Win“ са Дејаном Катанићем у сулкама и просечним касом по километру 1.14,5. Други кроз циљ пројурио је „Velvet Dancer“ а за њим „ Brume Dor“. Власнику победничког грла пехар је уручио Мирко Стојановић, в.д. директора ЈП „Љубичево“.

Иначе, тркачки дан је отпочео касачким надметањем „Морава“ за грла која су у каријери зарадила до 500 бодова. Убедљиво је славило грло „Liktor Crown“ са возачем Мирославом Мерковићем и просечним временом по километру 1.17,7. На другом месту обрела се „Полонеза“, док је треће место припало грлу „Fantom Glory“. Пехар је предао Раде Миловановић, члан УО КД „Кнез Михаило“. Први галопски окршај „Ђенерал Илија Гојковић“ на 1.300 метара добило је грло „Firenca“ која је одлична на трави са Конкољем у тандему. Овога пута надмашен је „Big Rock“, а трећеплаиран је био „Salah Al Din“. Време победника 1.18, а награду је предао Новица Живановић, председник УО КД „Кнез Михаило“. У касачком окршају „Браничево“ за грла домаћег одгоја која су зарадила до 1.500 бодова, слави убедљиво „Dalfino“ са Сашом Спиридоновићем у сулкама и тако полаже поправни испит због дисквалификације претходног тркачког дана. Победничко време 1.17,5, на друго место пласирао се „ Lord Aprikot“, а на треће „Hacker As“. Пехар победничком тиму предао је Василије Балдић, в.д. директора Туристичке организације града Пожаревца.

У касачкој трци „Стиг“ славио је „Meresz“

У галопској трци „Кнез Михаило“ на 1.600 метара, за три и по дужине коњског тела славило је грло „Median“ са јахачем Антонијем Фрезуом и постигнутим временом 1.38,2. На друго место пласирао се „Destyno“, а на треће „Wizardess“.  Пехар победничком тиму  уручио је Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“. Касачку трку „Стиг“ за грла која су у каријери зарадила до 4.000 бодова, сигурним спринтом добило је грло „Meresz“ са возачем Браниславом Мукићем и просечним касом по километру 1.17,1. Друго место освојио је „Holidej S“, а треће „Golden“. Пехар победнику предао је Дарко Мирковић, члан Градског већа.

Победнички тим галопског окршаја „Кнез Михаило“

 У квалификационом такмичењу за Љубичевски вишебој, у пет дисциплина надметало се 13 такмичара. Поред прошлогодишња три првопласирана вишебојца Марка Миленковића, Андрије Стерђевића и Слађана Младеновића, у полуфинале Вишебоја пласирали су се и Ненад Анђелић који је у квалификацијама освојио највише поена (12), Даворин Живковић, Бобан Јанићијевић, Душан Јанковић, Зоран Бејта, Војин Мирковић, Милан Јовановић, Милан Ивић и Милош Ивановић.

                                                      Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content