2018-02-18T15:12:01+01:00 18. фебруара, 2018. 15:01 |

Песмом додирнуо љубав

МЕЂУНАРОДНА КЊИЖЕВНА НАГРАДА НАШЕМ СУГРАЂАНИНУ  

Песник и афористичар из Пожаревца Љубисав Грујић освојио је вредну књижевну награду на Јавном конкурсу љубавне поезије у оквиру XVII Међународне манифестације „Пјесме над пјесмама“, која се исто толико година  приређује у Мркоњић Граду. Жири кога су чинили Радмило В. Радовановић, Ранко Рисојевић и Слободан Ћоћкало  донео је одлуку да у категорији афирмисанх песника награду за најоригиналнију љубавну песму долели Љубисаву Грујићу за песничко остварење „Модерна љубав“. Додела награда одржана је у Скупштинској сали општине Мркоњић Град, док се награђено песничко остварење нашег суграђанина нашло у Зборнику радова „Пјесници који додирују љубав“.

Овогодишња манифестација окупила је 399 песника из  Аустрије, Сједињених држава, Јапана, Јужне Кореје, Швајцарске, Немачке, Канаде,Чешке Републике, Словеније, Бугарске, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Србије, Хрватске , Македоније и Црне Горе који су се представили са  1197 поетских радова у три категорије: афирмисани песници,  младе песничке наде и свици љубави.

Манифестацију „Пјесме над пјесмама“ и поменути Конкурс љубавне поезије организује  Књижевни клуб симболичног имена “Клуб умјетничких душа“ из Мркоњић Града који већ близу две деценије приређује књижевна надметања, сусрете и дружења, на којима је до данас учествовало тачно 2575 стваралаца писане речи из бројних земаља широм света.

Влада Винкић