На не тако давно одржаном 3.Митингу будућих шампиона у дворани, који је организовао  Атлетски клуб „Партизан 1945“ из Београда, прво место и златну медаљу у катерогији млађих пионира, на 60 метара спринт, освојио је Пожаревљанин Петар Милошевић, који је са 7.95 секунди оборио лични рекорд.

Петар је рођен маја 2005. године у Пожаревцу у породици Александре и Слободана, док је у воде спорта ушао делом захваљујући старијем брату Страхињи, данас студенту историје, који се својевремено бавио кошарком. Од малих ногу опробао се у каратеу, кошарци и фудбалу, а са својим друговима из одељења учествовао је на Игрицама спретности на којима је три пута за редом био први. Овај млади Пожаревљанин, велику љубав исказује према атлетици, а поседује таленат у скоку у даљ и спринту на 60 метара, као члан Атлетског клуба „Пожаревац“.

            О његовој упорности и преданости спорту говори занимљив податак да је прошле године на личну иницијативу и без претходних припрема отишао на такмичење у скоку у даљ: најпре на Општинско такмичење у Костолцу, потом Међуопштинско у Ћуприји одакле се пласирао за Републичко са кога се у Пожаревац враћа као победник који је златну медаљу заслужио скоком од 5.09 метара. На Првенству Србије у категорији млађих пионира одржаном септембра прошле године у Сремској Митровици, Петар је  у финалу освојио друго место и сребрну медаљу у дисциплини  60 метaра спринт.

Пера, како га другари зову, ученик је седмог разреда Основне школе „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу, а један од најомиљенијих предмета му је физичко васпитање. То није ни мало случајно, јер му, како каже, наставница Весна Вујчић на овим часовима доста  помаже уводећи га у тајне атлетике. Као једна од младих нада спорта, 2018. године Петар је носио Бакљу мира кроз Пожаревац коју је предао градоначелнику Банету Спасовићу, док је недавно био на зимским припремама на Власини.

Иначе, млади Милошевић је атлетику почео да тренира уз сјајног, данас, нажалост, покојног спортског педагога Јова Будимира, док тренутно ради уз тренера Милоша Илића. Иако је време зимског распуста, Пера је свакодневно у Атлетском клубу „Пожаревац“, где тренира без обзира на временске прилике, док му је једини слободан дан недеља, који посвећује учењу, али и игрицама и изласцима са другарима.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content