Прошле седмице у Новом Саду одржано је Екипно првенство Србије у  мушкој спортској гимнастици за све категорије. Међу сениорима наступили су Петар Вефић у вишебоју и Божидар Маровић на две справе.

У вишебоју, Петар Вефић је освојио 1. место и златно одличије. У финалу, по справама, постигао је добре резултате и то: на партеру и прескоку 1. место и златне медаље. На разбоју и вратилу 2. место и сребрна одличија, док је на круговима био 3. освојивши бронзану медаљу. На коњу са хватаљкама био је 4, док је Божидар у финалу био 5. и 4. на прескоку.

У јуниорској категорији наступили су Иван Вукославовић на две справе – партер и прескок. На партеру је освојио 2. место и сребрну медаљу, док је на прескоку био 4. јуниор Матеја Кошарић наступио је на коњу са хватаљкама и освојио у финалу 8. место.

У категорији кадета наступила је екипа у саставу: Јован Тодоровић, Павле и Петар Видаковић, Душан Милојевић и Виктор Асановић. Екипа је заузела 4. место, а у финалу по справама Јован Тодоровић освојио је 2. место на круговима, односно сребрно одличје.

Гимнастичари Партизана први пут наступају без екипе сениора и јуниора.

Д. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content