ФУДБАЛСКИ ПРКОСНИ ДАНИ 1999. У ПОЖАРЕВЦУ

(Из ратно – спортског дневника  Радета Сандића)

Протестну утакмицу играли су у Брежану домаћи БСК и Репрезентација  ОФС Пожаревац (омладинци). Сусрет је завршен без победника.

БСК – ОФС ПОЖАРЕВАЦ 3:3 ( 2:1)

      Брежане – Игралиште БСК-а. Гледалаца: 100. Судија: Драган Милић (Брежане). Помоћници: Миломир Миљковић и Звонимир Првуловић из Брежана. Делегат: Љубиша Чолаковић (Пожаревац). Стрелци: Цолић у 38, Адамовић у 43. и Милић у 86. за БСК, Илић у 40, Николић у 79. и Андрејић у 89. минуту за ОФС Пожаревац.

     БСК: Ненад Милошевић, Саша Ђорђевић, Златко Адамовић, Дејан Милић, Дејан Цолић, Иван Адамовић, Небојша Игњатовић, Бојан Јанковић, Саша Петковић, Слободан Милојковић, Слађан Ђукић. Играли су још: Горан Шљивић, Бобан Ђокић, Срђан Вујичић и Новица Милићевић. Капитен: Златко Адамовић. Тренер: Драгослав Адамовић.

    ОФС ПОЖАРЕВАЦ: Дејан Живановић (Обилић, Живица), Новица Војиновић (Брадарац), Топлица Николић, Горан Степић, Милош Петковић, Далибор Илић, Дејан Андрејић, Дамир Анђелковић (Обилић, Живица), Радиша Васић (Печаница), Горан Јевремовић (Берање), Славиша Павловић (Јединство, Сираково). Играли су још: Далибор Перић (Млава, Братинац), Душан Кошевић (Могила 84, Братинац). Капитен: Горан Јевремовић. Селектор: Др. Драшко Перић.

     По веома лепом времену и на солидном терену у Брежану је одиграна занимљива и неизвесна утакмица све до самог краја сурета између домаћег БСК-а и омладинске репрезентације ОФС Пожаревац. У предигри омладинци  БСК-а победили су кадетску селекцију БСК-а 6:4(4:1). 


ВИП ложа стадиона на Вашаришту

     Још једна интересантна антиратна утакмица одиграна је у четвртак, 22. априла на Вашаришту. Сусрели су се Млади радник и београдски  прволигаш Железник. Млади радник је играо бриљантно и победио високим резултатом. Троструки срелац био је изврсни Срђан Димитријевић „Манце “.

МЛАДИ РАДНИК – ЖЕЛЕЗНИК 5:1 (4:0)

     Стадион: Вашариште. Гледалаца: 500. Судија: Небојша Младеновић (Пожаревац). Помоћници: Предраг Перенчевић и Емил Јанковић из Пожаревца. Стрелци: Димитријевић у 5, 15. и  22, Милошевић у 25. и Пајић у 87. из једанаестерца, а Прерадовић у 70. Минуту, такође из једанестерца за Железник. Жути.картони: Јовчић и Живковић (Млади радник).

    МЛАДИ РАДНИК: Мишић, Петковић, Ђорђевић, Раденковић, Лекић, Ранђеловић, Димитријевић, Арсић, Милошевић, Пајић, Марковић. Играли су још: Петровић, Стевић, Јоцић, Живковић, Јовкић, Нешић, Стојковић, Манчић.

    ЖЕЛЕЗНИК: Солдатовић, Вуковић, Главарданов, Нинковић, Алексић, Лучић, Јовановић, Негић, Живковић, Тинтор, Словић. Играли су још: Пантелић, Исаиловић, Штековић, Цветковић, Прерадовић, Панић.

     Прволигаш из Железника сломљен је у првих пола сата игре силовитим темпом чете тренера Буњака. Срађан Димитријевић постигао је хет-трик из правих школских акција. Два пута је асистирао Милошевић изврсним центаршутевима, а једном је после красне акције између Пајића и Марковића, када је овај други шутирао, а  голман Солдатовић немоћно одбио лопту, коју је прихватио Димитијевић из непосредне близине и пласирао је у небрањени део мреже. Расположени Милошевић се и сам уписао у листу стрелаца успевши да са лоптом побегне лоше постављеној офсајд замци одбране гостију, обиђе истрчалог голмана Солдатовића и повећа вођство домаћина на 4:0.

       Гости су живнули тек при крају сусрета када је све било јасно по питању победника. Први гол из оправдано досуђеног пенала, реализовао је Прерадовић, а исто то је потом урадио и Пајић три минута пре краја утакмице за коначан резултат 5:1 у корист домаћина.

(Наставиће се…)                                    Текст и фото: Раде Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content