КЛИЧЕВАЦ: ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „БЛИЦ ФОНДАЦИЈЕ“

klicДеветочлана породица Петковић из Кличевца 12. априла захваљујући „Блиц фондацији“ и њеној акцији „Срце за децу“ добила је нову кућу. Горан и Радица Петковић изродили су седморо деце. Најстарија Слађана (21) удала се и више не живи с њима, а остали, Слађан (18), Жаклина (15), Аца (11), Аница (8), Анђелка (5) и једноипогодишња девојчица живели су до сада у соби од десетак квадрата. Због прокишњавања сваког часа је постојала претња да се обруши таваница. Нису имали ни воде ни струје, а деца најчешће гладна учила су уз свећу. Уместо собичка потамнелих зидова од дима, захваљујући хуманим људима они су добили кућу од осамдесет квадрата.

Кључеве им је уручила извршна директорка „Блиц фондације“ Љиљана Кнежевић у присуству председника Скупштине града Пожаревца Бојана Илића и Вука Поповића, представника компаније „Јавор инжењеринг“ која је извођач радова.

            Акција „Срце за децу“ има за циљ да помогне социјално угроженим малишанима у Србији.

-Од новембра месеца боље услове за одрастање је добило двадесеторо деце и ово је четврта кућа коју је „Блиц фондација“ градила и уселила и остала је још једна која ће ускоро бити завршена. Наша фондација функционише врло транспарентно, зато желимо да увек јавно представимо оно што смо урадили како би донатори знали за шта је новац утрошен. Велики удео у овој акцији је имао и Град Пожаревац који нам је помогао око неопходних дозвола за градњу и много других пропратних послова. Велику подршку су нам пружили и донатори и то: „Форма Идеале“ која је обезбедила намештај, „Либер Новус“ кухињу и белу технику, „Dexy Co“ играчке којима су се деца највише обрадовала“, казала је Љиљана Кнежевић.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић захвалио се „Блиц фондацији“ и њеним партнерима који су учествовали у изградњи куће у Кличевцу.

-Надам се да ће породица Петковић достојно моћи да настави свој живот и функционисање. Желим да се захвалим на помоћи и Градској управи и мештанима Кличевца и да истакнем да би у наредном периоду сви требало да покажемо солидарност, хуманост и помажемо људима који су угрожени, закључио је Илић.

Скупу су присуствовали Сузана Булајић, начелница Градске управе, Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника Пожаревца, Дане Хркаловић, саветник  градоначелника, Саша Глуваков, Владимир Петровић и Далибор Миљковић, чланови Градског већа, Татјана Рајић, директорка Центра за социјални рад, Дејан Савић, директор Електродистрибуције Пожаревац и многобројни мештани.

                                                                                                                        Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content