2020-09-16T08:29:54+02:00 16. септембра, 2020. 08:29 |

Петровац: Друштвено одговорни према деци

Поводом дописа Владе Републике Србије упућеног локалним самоуправама у вези пооштравања контроле спровођења епидемиолошких мера, у Петровцу је одржана конференција за медије на којој се обратила шеф кабинета председника Општине Христина Ђорђевић.

-У наредном периоду, може се очекивати појачана контрола и казнена политика правних, али и физичких лица по питању придржавања мера. Због тога, молимо све наше суграђане да се строго придржавају прописаних мера и протокола. Ношење маски и држање дистанце и даље су најефикаснији у спречавању ширења заразе. Кризни штаб је донео одлуку да се максимално дозвољен број особа на јавним окупљањима у отвореном и затвореном простору повећава са 10 на 30 особа. Донета је и одлука да се рад угоститељских објеката, који имају башту,  продужава до 1:00 час после поноћи, истакла је Ђорђевић. Она је скренула пажњу и на одговорност коју друштвена заједница, у ситуацији попуштања мера, има према деци чији боравак у школама треба да буде што безбеднији.     

-Ђаци су евидентно доста пропустили  јер  школе дуго нису радиле и не би смели сада да  дозволимо да се њихов повратак у школске клупе угрози.  Председник Општине, као командант Кризног штаба, редовно прати ситуацију и одржава комуникацију са надлежним службама, али и Полицијом, Судом и школама тако да је и са те стране контрола појачана. На наше велико задовољство,  компанија Galenica Pharmacy, донирала је свим ученицима са наше територије заштитне маске. Заиста је за сваку похвалу што смо и током најтежих тренутака од проглашења пандемије  имали подршку приватног сектора и што и даље компаније које су друштвено одговорне, имају жељу да помогну. Дакле, није време за опуштање, те још једном молимо наше суграђане да остану доследни и савесни као до сада, рекла је Ђорђевић која је говорила и о тренутно великој инвестицији која се реализује у Петровцу, о прикључивању грађана на мрежу гасовода. Заинтересовани за добијање прикључка могу се детаљније информисати у Општинској управи или позивом на 332 – 722 и на број мобилног телефона доступног на сајту Општине.