2021-03-10T19:36:53+01:00 11. марта, 2021. 07:02 |

Петровац међу десет најхуманијих општина

Прва мартовска акција добровољног давања крви у Петровцу одржана је прошле среде. Мома Станимировић, секретар петровачког Црвеног крста, хуманитарне организације која је заједно са Институтом за трансфузију крви Србије организовала и спровела акцију истиче да је крв овога пута дало двадесет двоје  добровољних давалаца. Акцију је подржало Удружење инвалида рада које је донирало сокове и оброк – пакете за учеснике. 

Немања Џодић из Института за трансфузију крви обавестио је да је приведена крају 13. Зимска кампања добровољног давања крви која је трајала од 4. јануара до 28. фебруара. У 150 акција колико је у том периоду спроведено у 39 градова Србије, прикупљено је 4.305 јединица крви. По броју учесника у овој кампањи, Петровац на Млави нашао се међу првих десет. У тој групи, поред Петровца са подручја браничевског округа су још Пожаревац, Велико Градиште и Голубац.

Следећа акција добровољног давања крви у Петровцу је 17.марта, из Института подсећају да и даље недостају крвне групе негативног РХ фактора.