Република Србије је преко Канцеларија за управљање јавним улагањима након поплава прошле године одобрила петровачкој општини знатна средства за обнову објеката страдалих у овим догађајима и у реконструкцију локалне превентивне инфраструктуре. Обилазећи недавно радове директор Канцеларије са представницима Светске банке рекао је да су улагања била оправдана и подсетио да је преко Канцеларије у Петровац уложено близу пет милиона евра. Само радови на уређењу водотокова вредели су близу милион евра, а у подизање бране на Бусуру уложено је 1,5 милиона евра.

-Ефекат који постижемо далеко превазилази вредност уложених средстава. Морам да истакнем да су ово средства из једне посебне линије Светске банке и да је Србија прва земља у Региону којој је одобрена ова специјална линија, рекао је Благојевић.

          Поред обнове школа у Великом Лаолу, Крвију и Буровцу, од великог значаја за општину је и реконструкција моста и обилазнице у центру Петровца. „Мост је за нас жила куцавица, инвестиција на листи приоритета, каже председник Општине Душко Нединић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content