2017-12-19T10:30:22+01:00 19. децембра, 2017. 10:30 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ-КАМЕНОВО: Отворена пешачко-бициклистичка стаза

У атару села Каменова свечано је отворена прва пешачко-бициклистичка стаза на територији Општине од Петровца на Млави до Каменова. Стазу су у саобраћај пустили председник Општине Душко Нединић, председник МЗ Каменово Бојан Миловановић и директор Туристичке организације Петровца Стефан Јовановић. Свечности су присуствовали и заменик председника Општине Горан Ристић, председник Скупштине Миланче Аћимовић, помоћници председника Општине Саша Живојиновић и Борис Гвоздић, чланови Већа, бројни гости, мештани, директори јавних предузећа и установа.

       Бициклистичко-пешачка стаза  дужине је1564 метра и ширини 3 метра.Пружа се паралелно са коловозом Петровац- Пожаревац и планирана је за двосмеран бициклистички саобраћај са посебним делом за пешаке. Опремљенаје комплетним урбаним мобилијаром у виду клупа за седење, корпи за отпатке и сталцима за паркирање бицикли. Траса стазе обележена је комплетном саобраћајном и вертикалном сигнализацијом.

Вредност пројекта процењена је на 25 милиона динара уз додатак инсталиране јавне расвете вредности око 4 милиона динара коју је исфинансирала локална самоуправа у потпуности. Отварјући стазу председник Општине Душко Нединић захвалио се председнику Александру Вучићу на подршци у реализацији бројних пројеката на овом подручју и подсетио да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација из Програма расподеле и коришћења  субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2017.  за потребе изградње стазе издвојило 15 милиона динара док су преостала средства обезбеђена средствима локалне самоуправе.