2019-09-02T13:03:59+02:00 2. септембра, 2019. 13:03 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Министар Ружић најавио обнову зграде Општине

„Партнерство за програм локалног развоја“ назив је пројекта који су прокренули Влада Србије, ЕИБ и Мисија Програма УН за развој (УНДП).  Циљ пројекта  у вредности 30 милиона евра је подизање инфраструктурног капацитета јединица локалних самоуправа, стандарда и квалитета живота грађана, као и оснаживање подршке локалном економском развоју.

Највећу помоћ кроз овај пројекат  добиће општине из треће и четврте групе развијености, посебно оне које су се суочавале са мигрантском кризом, поплавама или неким другим природним катастрофама. Пројекат, такође предвиђа финансирање ревитализације фасаде на  згради Општине у Петровцу  у вредности око 36 милиона динара. Поред уређења фасаде планира се и комплетна замена столарије на објекту.

У вези са реализацијом овог пројекта санације и ревитализације чији се почетак планира првих месеци наредне године, у Петровцу су недавно боравили Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Србије са сарадницима и чланови делегације УНДП-а.  Домаћин им је био председник Општине Душко Недиинић са сарадницима. Председник је овом приликом изразио наду да ће Петровац на Млави, захваљујући помоћи државе и међународних институција успети да побољша стандард својих грађана и превазиђе статус једне од најнеразвијенијих општина у Србији.