2021-03-11T13:17:39+01:00 11. марта, 2021. 13:17 |

Петровац на Млави: Министарство финансира пешачку стазу

Министарство привреде Владе Републике Србије одобрило је финансијска средства за реализацију пројекта изградње пешачке стазе Мало Лаоле – Бања Ждрело – Горњачка клисура у дужини од 5 километара.
Надлежно министарство уложиће више од 49.986.000 динара, док је учешће општине Петровац на Млави близу 10.000.000 динара.

Комплетну пројектну документацију припремила је Туристичка организација општине Петровца на Млави.
Пројекат ће се реализовати у три фазе. Прва фаза реализоваће се ове године на потезу од уласка у КО Ждрело (Царев конак) до скретања за центар села Ждрело (аутобуска станица) у дужини 2,62 километра и ширине од 2 метра. Дуж планиране трасе предвиђено је и постављање јавне ЛЕД расвете и 2 дрвена моста.

Такође, програм обухвата и постављање интерактивног тотема са информацијама о свим туристичким потенцијалима у Општини и околини, као и урбаног мобилијара – клупа, корпи, затим информативних паноа и путоказа туристичке сигнализације. На стази ће се наћи и седам информативних табли, које ће бити распоређене дуж стазе, док ће се садржаји прилагодити микролокацијама, пружајући туристима директан опис туристичких знаментости у непосредном окружењу, ближој и широј околини.

Табле ће бити модерно дизајниране, са картографским и илустративним елементима које ће туристима преносити директну графичку слику како би лакше разумели простор и туристичке капацитете у њему. Приказе ће пратити текстуални описи на српском и енглеском језику.