2018-05-10T15:07:38+02:00 10. маја, 2018. 15:07 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ Обележен Дан Библиотеке

У присуству великог броја пријатеља и сарадника, директора школаи  јавних установа, завичајних писаца и значајних личности из јавног живота, петровачка Библиотека „Ђура Јакшић“ обележила је Дан оснивања. Свечаности је присуствовало и општинско руководство на челу са председником Општине Душком Нединићем. Званице је поздравила директорка Јадранка Грбиновић која их је повела у  шетњу кроз ,,Библиотеке света“, филмом којим је приказана историја и архитектура најпознатијих библиотека на свету.


Као и сваке године награђени су најактивнији читаоци.У категорији читалаца предшколског узраста награђена је Мила Гомилановић, у категорији нижих разреда основне школе Драган Миладиновић, а у категорији виших разреда основне школе, за највреднијег у читању књига проглашен је Павле Милутиновић. Најчиталац средњошколац је Александра Николић ,у категорији грађана Ана Јовић, а у  категорији пензионера  – Душанка Пашић. Награде је уручио председник Општине Душко Нединић. Додељене су и захвалнице за сарадњу и подршку: председнику Општине, представницима основних школа, предшколске установе, средње школе, јавних предузећа и локалних медија. Представницима Фабрике ,,Екостеп пелет“, који су препознали праве вредности и подржавају развој културе, уручен је скроман поклон.

         У културно-уметничком програму су учествовали чланови Хора „Одјек“ са уметничким руководиоцем Илијом Рајковићеми млади рецитатори, најбољи у петровачкој општини: Ђурђија Грујић, Јана Траиловић, Теодора Чолаковић,Ружица Стојановић,Милица Цицовић, Ана Кузмановић и Анђела Николић.