2019-07-03T09:27:08+02:00 3. јула, 2019. 09:27 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Почаст за храброст

Делегације Борачке организације Општине Петровац, Полицијске станице у Петровцу , Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида и Удружења потомака солунских ратника 1912 – 1920. положиле су на Видовдан, на спомен обележје у кругу болнице, венце  и заједно са грађанима одале почаст погинулим мулуционерима и војницима погинулим  током последњег рата и Нато агресије.

               Аца  Животић, председник Борачке организације истакао је том приликом да је у овим ратним дешавањима петровачки крај  дао 14 живота, да је било је много рањених, а да су последице бомбардовања велике и осећају се и данас.

              -На нашу земљу, од стране некадашњих савезника бачене су тоне експлозива,  уништена је инфраструктура, многи објекти су срушени… Штета је велика, а бол породица за изгинулим члановима вечна. Ово је прилика да се сетимо свих тих жртава, да им одамо почаст за храброст. А онима који су нас бомбардовали да у духу речи патријарха Германа поручимо: Праштати морамо, заборавити не смемо, рекао је Животић.

              Испред Општинског руководства помену су присуствовали Горан Ристић, заменик председника Општине и Миланче Аћимовић, председник Скупштине општине, са сарадницима.