2019-02-24T13:17:20+01:00 24. фебруара, 2019. 13:17 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Спортисти године Јелена Кончар и Борко Ђорђевић

       У организацији Општине и Општинског спортског савеза у Петровцу на Млави одржана је традиционална свечаност проглашења најбољих спортиста, спортских екипа и радника у спорту у 2018. години. Пред доделу признања, председник Општине Душко Нединић угостио је Давора Штефанека, председника Спортског савеза Србије и Горана Маринковића, генералног секретара Спортског савеза Србије. Нединић их је упознао са стањем у спорту и постигнутим резултатима спортиста ове општине у прошлој години. Гости су обећали да ће наставити успешну сарадњу ССС са Петровчанима и пружити им неопходну помоћ када је развој спорта у питању.

       На свечаности доделе признања, поред Штефанека и Маринковића гости су били Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије, Дејан Цветковић, члан Већа општине Палилула, задужен за спорт, Драгана Контић, председница Скупштине кошаркашког савеза Београда, Горан Чегар, координатор за уличне трке у Атлетском савезу Србије, Душан Ђурић, генерални секретар Кошаркашког савеза Централне Србије, Никола Глишовић, комесар за такмичење млађих категорија Кошаркашког савеза Централне Србије, Зоран Контић, начелник Службе водича Планинарског савеза Србије и Слободан Жарковић, члан Комисије за алпинизам ПСС. Испред локалне самоуправе присуствовао је председник Душко Нединић са сарадницима који је, обраћајући се спортистима истакао:

 Душко Нединић

     -Награде које вам  додељујемо представљају не само награде за ваш лични успех који сте остварили у току претходне године, већ су и израз наше захвалности што на прави начин представљате петровачку општину и промовишете здрав начин живота и праве вредности. Ви са собом носите и одговорност јер сте нови узори млађим генерацијама. Општина и Спортски савез, као покровитељи спорта, заједно са тренерима и клубовима, наставницима и професорима треба да учине да спорт буде доступан свима и да побољшају услове рада, тренинга и такмичења спортиста, рекреативаца и деце. Нарочито је важна промоција спорта код деце, како би се правилно и здраво развијала.

           За најбољу мушку спортску екипу проглашена је екипа Рвачког клуба „Змајеви“ из Петровца, док су рукометашице ЖРК „Слога“ најуспешнија женска екипа. Из ЖРК „Слога“ је и најбоља сениорка у прошлој години, рукометашица Јелена Кончар, док је титулу најбољег у категорији сениора понео Борко Ђорђевић из РК „Слога“.

           У наставку свечаности посебне плакете предузећу Еко Step Pellet из Петровца и Ловачком удружењу Трест, такође из Петровца, уручио је  Дејан Марковић, председник Спортског савеза.

           Признања су припала и спортским фудбалским клубовима „Бата Булић“ из Бистрице за 80 година постојања и „Радник“ Панково за 70 година рада.

          За освојену титулу – Прваци Србије 2018. године – Повеља је припала Преферанс клубу „Млава – Треф“.

           За изузетан допринос спорту петровачке општине, плакете су уручене: Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу Србије, Спортском савезу Града Зрењанина, Спортским играма младих, Жељку Танасковићу, председнику Савеза за школски спорт и Стонотениској организацији Петровац.

         На свечаности су уручене и друге специјалне награде, признања и повеље за резултате постигнуте у спортској 2018. години.

                                                                                                                                                                          Р.Н.