2020-01-10T09:56:10+01:00 10. јануара, 2020. 09:56 |

ПЕТРОВAЦ НА МЛАВИ: Велики изазови тек предстоје

Уочи дочека нове године председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић уприличио је у Културно – просветном центру традиционални новогодишњи пријем за одборнике, већнике, директоре јавних предузећа и установа, сараднике и приватне предузетнике. Госте је на почетку поздравио и честитао им празнике Миланче Аћимовић, председник Скупштине општине после чега је приказан филм о активностима локалне самоуправе у 2019.  О години у којој су се у петровачкој општини реализовале највеће до сада инвестиције, говорио је потом председник Општине Душко Нединић.

 -Захваљујући подршци коју сте нам пружали и вери у наш рад, ми смо у прилици да данас  испраћамо једна од најамбициознијих година. Радило се и градило више него икада, нарочито у путној инфраструктури. Највећи капитални пројекти у новијој историји ове општине управо су реализовани у 2019. Инвестиција је било  је било и у онластима туризма, пољопривреда, спорта, социјалне заштите… Настојали смо да улажемо у развој сваког села, јер је то једини начин да задржимо људе на овим просторима, истакао је председник и подсетио:

-Наша је намера да створимо повољан амбијент за рад предузетника. Зато смо градили путеве, обнављали водоводе, подизали трафо станице, ширили канализациону мрежу… На овоме се не заустављамо, велике ствари нас тек очекују као што је рекултивација и санација депоније и изградња трансфер станице, затим изградња моста код Кошуте, реконструкција канализационог система и објеката у оквиру Опште болнице, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода и Центра за социјални рад, доградња вртића у Петровцу… План развоја општине, дефинисан у сарадњи са привредним сектором, требало би да допринесе свеукупном просперитету наше општине, рекао је Нединић.