Општина Петровац на Млави једна је од 20 које су добиле грант програм у оквиру Пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно“. Реч је о пројекту Министарства просвете у сарадњи са УНИЦЕФ-ом уз финансијску подршку Делегације ЕУ у Србији. Партнерска организација на овом пројкету је Центар за социјалну политику.

                                                                                                        /Фото: РТВ “Млава”/

     У петровачкој општини пројекат се одвија под називом „Заједно смо лепши, заједно смо јачи“, Реализација је отпочела ових дана састанком локалне мреже за инклузивно образовање коме су присуствовали представници образовних установа, здравства, социјалне заштите, локалне самоуправе, установа културе и спорта, удружења родитеља. Након уводних излагања и упознавања присутних са пројектом, уследила је дискусија и представљање ставова стручњака са аспекта својих институција и установа. Захваљујући конструктивној дискусији, утврђене су  смернице за даље деловање.

                                                                                                            /Фото: РТВ “Млава”/

     Поред рада локалне мреже за инклузивно образовање, пројекат предвиђа још четири активности: трибину о важности образовања деце из осетљивих група, радионице „Унапређење родитељских компетенција“, уметничке радионице и манифестацију „Заједно смо лепши, заједно смо јачи“. Средства добијена за реализацију пројектних активности износе 1.718.550,00 динара, док је учешће општине – 158.550,00 динара. Основни циљ пројекта је да се повећа обухват и смањење осипања деце и ученика из осетљивих група из васпитно-образовног система.

Share.

Comments are closed.

Skip to content