2019-09-13T09:43:58+02:00 13. септембра, 2019. 09:43 |

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ:Промоција савременог ликовног стваралаштва

У Галерији Средње школе „Младост“ отворена је изложба радова са 3. Ликовна колонија Петровац на Млави у организацији Завичајног музеја, а уз подршку Министарства за културу и информисање РС и Општине Петровац на Млави. Изложбу су отворили директорка Завичајног музеја Жаклина Перић, селектор колоније Властимир Николић и кустос Милица Илић.

На изложби је представљен 21 уметнички рад настали током трајања колоније од 24. до 30. августа. Учесници су академски сликари и графичари из Београда, Новог Сада, Краљева и Вршца (Душан Микоњић, Силва Вујовић, Ђорђе Симић, Петар Ђорђевић, Стефан Тасић, Маја Гајић, Сања Црњански, Филип Гркович, Доминика и Даниела Морариу).

Тема је била „Ангажованост савременог стваралаштва – за и против“.

Као и претходних година, сви радови који су настали на колонији постају део Уметничке збирке Завичајног музеја и заједно са осталим вредним уметничким радовима афирмисаних академских уметника чине савремену збирку петровачког музеја. На тај начин Завичајни музеј врши промовисање савременог ликовног стваралаштва као и обогаћивање своје Уметничке збирке. Ова 3. Ликовна колонија подржана од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије, добила је легитимитет програма у Петровцу на Млави.

Изложба је отворена до 30. септембра.