2018-08-02T09:29:48+02:00 2. августа, 2018. 09:29 |

Петровац: Потребни стручњаци са дипломом грађевинског факултета

СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 

     Извршење одлуке о буџету Општине Петровац на Млави од 1. јануара до 30. јуна ове године одвија се у складу са планом, оценили су прошлог петка чланови Већа на седници којом је председавао Душко Нединић. Већници су овом приликом разматрали и нацрт решења о повећању прихода и расхода буџета за 2018. годину као и предлог правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, Општинском правобранилаштву, стручним службама и посебним организацијама. Имајући у виду потребе државе и саме локалне самоуправе, пре свега када су у питању одређени пројекти, истакнут је захтев за изменом систематизације у Општини.

                  Душко Нединић

            -Неопходни су нам млади, школовани људи који знају да пишу пројекте. Поготову су нам неопходни  стручњаци са дипломом грађевинског факултета. Власт ће да се мења али ће општини увек требати људи са завршеним грађевинским факултетом. Препоручујем младима тај факултет, свако са тим факултетом је добродошао и за њега се мора наћи место обзиром да смо у дефициту са тим занимањима. Реч је о кадровима који су нам неопходни за даљи развој Општине, истакао је Душко Нединић.

              Важна тема којом су се прошлог петка бавили чланови Већа односила се на одбијања приговора „Европе Комерц“ д.о.о Петровац. Општинско руководство заузело је став да град и читава општина треба да се развијају, да Петровац треба да се шири, имајући у виду миграцију становништа, али да тај развој мора да буде у складу са законским прописима.

             -У овом конкретном случају имали смо приговоре грађана који живе у близини локације на којој би се градила зграда „Европе Комерц“, а с друге стране имали смо захтев „Европе Комерц“. Стали смо на становиште да струка одлучује, да политика не треба да се меша у посао струке која је рекла да зграда може да се гради на том месту али до одређене спратности и ми ћемо то поштовати, рекао је Нединић.

              На седници је усвојена одлука о уступању на коришћење и одржавање система за општи видео надзор Полицијској станици Петровац како би се спречило уништавања заједничке имовине.

               На конференцији за новинаре након одржане седнице Већа, председник Нединић осврнуо се на завршетак реконструкције Улице Осмог марта и почетак радова на путу Петровац-Крепољин оцењујући ове пројекте веома значајним за даљи развој Општине Петровац на Млави.