Преко Канцеларије за управљање јавним улагањима,  Влада Србије финансира радове у вредности 25.548.304 динара са ПДВ-ом, на санацији и адаптацији павиљона у Дому за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници.

                   Пројекат има за циљ подизање квалитета живота и услова боравка корисника Дома у Стамници. Радови обухватају комплетну адаптацију павиљона А и Б,  ради се, наиме, на замени спољне и унутрашње столарије и подова, на реконструкцији мокрих чворова, сређивању зидова и плафона, адаптацији тротоара и прилазних стаза.

                    Радове је са шефом кабинета Александром Петровићем и директорком установе Aном Томашевић ових дана обишао председник Општине Душко Нединић.

                     -Преко Владе Србије и Канцеларије за управљање јавним улагањима успели смо да обезбедимо реализацију овог пројекта. Познато је да се постојање великог броја оваквих установа у Србији доводи у питање, а чињеница да ми овде у Стамници улажемо у квалитет живота и рада корисника и запослених у овом Дому, говори о његовом значају и његовој будућности, рекао је Нединић који се захвалио инвеститорима и најавио низ сличних пројеката: у школама у Буровцу, Крвију, Каменову и Орешковици, Дому културе у Великом Поповцу…

                Директорка установе Ана Томашевић напоменула је да у Дому тренутно борави 334-оро корисника, а да је у делу који се реновира, смештено 80 деце и младих.

                „Циљ нам је да корисницима обезбедимо што пријатнији боравак у Установи, а запосленим радницима, којима овај посао није нимало једноставан, олакшамо рад, рекла је директорка.

Share.

Comments are closed.

Skip to content