У Галерији Завичајног музеја у Петровцу на Млави отворена je документарно – историјска изложба „12 300 R’N’R“. Изложбу су отворили директорка Музеја Жаклина Перић, аутор изложбе и каталога Милан Јенић и кустос петровачког музеја и сарадник на каталогу Марко Миливојевић. Поставка је настала у сарадњи Завичајног музеја Петровац, Удружења грађана „Фабрика – Петровац на Млави“ и Народне библиотеке „Ђура Јакшић“.

Осмишљена је у циљу заштите и промоције локалне рокенрол културе и рок стваралаштва захваљујући богатој рокенрол традиције коју Петровац баштини више од пет деценија. Велики је и допринос младих људи окупљених у УГ „Фабрика – Петровац на Млави“, који трећу годину за редом организују рокенрол концерте са пропратним програмима. Ова изложба уједно представља први у низу догађаја у оквиру Програма „Рокеријада 2018“.

Посетиоци Завичајног музеја у прилици су да се преко ове изложбе упознају са више од педесет ауторских бендова захваљујући изложеним оргиналним музичким инструменатима, фотографијама и бројним другим предметима, који сведоче о богатој историји рокенрола овог града, која је, упркос свему, опстала до данас.

Радно време Завичајног музеја у Петровцу је од 08 до 20 часова од понедељка до петка и суботом од 08 до 14 часова. Изложба је за посетиоце отворена до 26. августа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content