2021-02-28T09:52:28+01:00 28. фебруара, 2021. 09:52 |

Петровачка Школа глуме ускоро наставља са радом

После паузе настале због ковида -19, Школа глуме позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ у оквиру Kултурно просветног центра Петровац на Млави, наставља са радом а недавно је одржана аудиција за пријем нових полазника школског узраста. Школу ће и даље водити дипломирани глумац и бивши полазник школе Никола Угриновић, саопштено је на конференцији за медије.

Директорка KПЦ  Милица Илић истиче да је ова школа већ двадесетак година значајнa активност ове установе.

-Наша школа глуме је до сада  изнедрила велики број  глумаца, како аматера тако и професионалаца. У нашем позоришту више не постоји представа у којој макар један глумац није прошао школу глуме или неки од наших ранијих драмских студија. Велика је част да данас ту школу води Никола Угриновић, професионални драмски уметник који је више од десет година провео у њој, истакла је директорка.

Никола Угриновић, дипломирани глумац најавио је да ће се у школи бавити свим битним стварима за развој деце у овом узрасту, а не само глумачким изразом.  

-Радићемо на доброј артикулацији, на доброј дикцији, да полазници стекну добро самопоуздање и имају сигуран став не само пред публиком већ и пред професорима и целим разредом. То су ствари које могу да буду изузетно корисне, а то да ли је неко посебно надарен да се у будућности бави овим тешким послом, то је у другом је плану.

Због ситуације изазване корона вирусом, цена похађања школе глуме ове године износиће симболичних 500  динара. Сви часови одвијаће се у просторијама Kултурно просветног центра Петровац на Млави уз строго поштовање епидемијских мера.