2020-09-15T09:13:38+02:00 15. септембра, 2020. 09:13 |

Петровачка скупштина: Ребалансом до бољих путева

Измена и допуна одлуке о буџету Општине за 2020. годину била је централна тема седнице Скупштине општине одржане прошлог уторка.  Председавао је  председник Миланче Аћимовић који је образложио да се висина средстава предвиђених буџетом овим изменама не мења већ да се измене односе на одређене позиције у оквиру буџета. Према његовим речима ребаланс је последица епидемије и ванредног стања у коме сви планирани пројекти, инвестиције и манифестације нису могли да се спроведу и организују .

-Донели смо одлуку да та неискоришћена средстава определимо односно усмеримо на финансирање текуће одржавање некатегорисаних и општинских путева. Поред одлуке о ребалансу овогодишњег буџета, усвојили смо и завршни рачун буџета за прошлу годину и у вези са њим и мишљење независног ревизора који је оценио да је извештај о завршном рачуну у складу са Законом о буџету.  На дневном реду била је и оцена тромесечног пословања два јавно комунална предузећа: КЈП „Извор“ и ЈКП „Паркинг сервис“. Поводом добити „Паркинг сервиса“ одборници су одлучили да се део добити, нешто више од 450.000 динара усмери у буџет Општине, а део у уређење паркинг простора, истакао је Аћимовић и подсетио да се добит у пословању до краја године очекује и у „Извору“ у коме су минулих месеци доста улагали у набавку механизације и изградњу водоводне и канализационе мреже у самом граду и у дело Каменова.

Одборници Скупштине испољили су висок степен сагласности и приликом одлучивања о новим члановима сталних скупштинских радних тела  у чијем се саставу налазе и позиција и опозиција.  

Одлучено је да се избори за Савет МЗ Велико Лаоле одрже 11. октобра.