У Петровцу је недавно одржан Први рагби КУП Србије на коме су учествовали пионири узраста од 12 до 14 година. Такмичило се шест екипа, поред домаћина Рагби клуба „Торпедо Млава“  наступили су и чланови клубова из Београда и Панчева.

-У Рагби савезу Србије током полусезоне сваке године организујемо четири турнира за играче од 12 до 14 година. Ово је почетак сезоне, а до јуна биће одиграна још три турнира. Људи који раде у „Торпедо Млава“ веома су посвећени овом спорту, већ три – четири године интензивно се ангажују на оснивању млађих категорија. Они такође имају и врло добру сениорску екипу која је прошле године играла у финалу КУП-а Србије, каже Мирољуб Буквић, генерални секретар Рагби савеза Србије и подсећа да овај спорт у Србији има дугу традицију, игра се од 1957. године без престанка иако се сусреће са одређеним проблемима међу којима је највећу недостатак инфраструктуре, рагбисти зависе од фудбалских стадиона и игралишта. 

У финалу КУП-а Србије који је одржан у Петровцу постигнути су следећи резултати: Екипа БРК „Црвена звезда“ је била боља од  РК „Рад“, док је РК „Динамо 1954“ у борби за треће место савладао домаћи тим. Рагби клуб „Дорћол 1998“ у мечу за пето место славио је против РК „Жарково“.

Share.
Leave A Reply

Skip to content