ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ*

Пратећи и ослушкујући туристичко тржиште, Туристичка организација општине Петровац на Млави се у претходном периоду определила за развој и промоцију рекреативног и здравственог туризма који је уско повезан са еко и руралним туризмом.

 


Стефан Јовановић

У овим областима се  претходних година бележи запажен успех, у чему је општина у великој мери профилисана на туристичком тржишту наше земље.

-У фебруару је одржан Сајам туризма у Београду на коме је владало заиста велико интересовање за нашу општину и програме којима смо је представили. То се пре свега односи на нову планинарску деоницу „Via Ferata“ на улазу у Горњачку клисуру, ту је и РУЦ „Ждрело“, Хомољске планине са својим природним лепотама, река Млава, манастири, село Бистрица, аутентична храна и култура… Може се рећи обједињен туристички производ намењен целокупном психофизичком окрепљењу, говори Стефан Јовановић, директор Туристичке организације општине Петровац

                                           Бања Ждрело

– Туристичка организација Петровац на Млави ће и у будућем периоду пажњу и активности усмерити на даљу промоцију својих природних и културних лепота. Планира се нова on line кампања, даља сарадња са локалним чиниоцима у нашој општини у смислу очувања природе, даљег мапирања шетачких и бициклистичких стаза, сређивање видиковаца у складу са природним амбијентом, односно низ предлога за даљи развој који су у складу са оваквим видом туризма. Сви заинтересовани потенцијални посетиоци у сваком тренутку могу добити информације и помоћ како путем сајта, друштвених мрежа или личним контактом, истиче Стефан Јовановић, директор Туристичке организације општине Петровац.

          Манастир Витовница

На крају нашег разговора, Јовановић је упутио позив свим љубитељима здраве животне средине, богате културне баштине и доброг залогаја да посете општину Петровац на Млави.

 

 

              Планинарење на Вукану

 

*Пројекат финансира Општина Петровац на Млави  

 

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content