2021-01-06T15:06:36+01:00 6. јануара, 2021. 15:06 |

Петровачким и кучевачким планинарима: Нова година почела успонима

Чланови планинарских друштава у Браничевском округу и заљубљеници у природу, празничне дане око нове године искористили су на њима најлепши начин, планинарењем и боравком у природи.

Планинарско друштво „Штубељ“ из Кучева је већ другог јануара организовало традиционални новогодишњи поход на Ђулу.  Деоницу дуго око 15 километара са крајњом тачком која се налази на 550 метара надморске висине, препешачило је око тридесетак учесника. Истога дана вредни су били и чланови Спортског атлетског друштва „Хомољски маратонци“ из Жагубице, који су освојили Мали и Велики Вукан, најлепше врхове Хомољских планина.

Велики Вукан је био крајње одредиште и Планинарском друштву „Горњак“ из Петровца на Млави. Чланови овог друштва су заједно са пријатељским Бициклистичко – планинарским клубом „Голубац“ своју акцију извели 3. јануара.

Снег је почетком јануара ове године заобишао пределе Хомоља, али се планинари нису покајали што су у данима празника планинарили јер је уживања и лепог расположења, и поред изостанка белог покривача, било на претек.