Петровачко позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“ започело је нову сезону бројним наступима, како на матичној сцени, тако и на позоришним фестивалима и смотрама. Четири актуелне представе петровачког позоришта, од којих је један са дечије сцене и три са вечерње, донеле су више награда, а изнад свега, богатство позоришног програма у Дому културе у Петровцу на Млави, које се бити настављено и у наредном месецу.

Дечија представа „Вештица на суду“, у којој играју најмлађи глумци петровачког позоришта, полазници Школе глуме Николе Угриновића извели су више пута у оквиру „Дечије недеље“ у Петровцу, Јагодини и Деспотовцу. Глумица Јелисавета Павловић проглашена је глумицом фестивала на Дечијем фестивалу „Ресавска чаролија“ у Деспотовцу. На позив петровачке публике, ова је представа поново играна 14. октобра на матичној сцени, пред пуном салом Културно просветног центра. Векики труд и рад Школе глуме дао је резултате на које је петровачко позориште најпоносније.

Такође су три представе петровачког позоришта гостовале у Јагодини, Богатићу, Сенти, на Ртњу и у Хрватској (Жупања). Посебно је упечатљиво да су се глумци, са свих гостовања, вратили са признањима и наградама.

На фестивалу „Мартинови дани“ у Богатићу, Јана Мичић проглашена је за најбољу младу глумицу, а Милица Стојадиновић за глумицу вечери, у представи „Позови ме ради прељубе“, у режији Бранислава Недића. Истом представом, петровачко позориште учествовало је на 40. Јубиларном фестивалу казалишних аматера „Дани Вање Драха“ у Хрватској, где је Радмила Радосављевић проглашена глумицом вечери. На позив компаније „Екостеп пелет“ и Јадранке Степановић, петровачко позориште је за госте једног хотела на Ртњу извело Нушићев водвиљ „Не очајавајте никад“.

На 10. Фестивалу „Позоришни дани Јована Ђорђевића“ у Сенти, пред једном од најистанчанијих позоришних публика у Србији, петровачко позориште извело је најновију представу „Путујуће позориште Шопаловић“, у режији Милоша Јагодића, и заслужило признање за цео ансамбл. Ова ће представа бити пред петровачком публиком 1. Новембра, на сцени Дома културе у Петровцу на Млави.

Поред гостовања и учешћа на фестивалима, Културно просветни центар Петровац на Млави приредио је богат позоришни програм за октобар и новембар. Репертоар је  доступан на сајту и друштвеним мрежама КПЦ-а, као и на рекланим местима у Петровцу.

Како наводе у петровачком позоришту „Драгољуб Милосављевић Гула“, поменуте активности омогућене су захваљујући великој подршци општине Петровац на Млави, као и Културно-просветног центра, компаније Екофил – Млекара Хомоље и Екостеп пелет Петровац на Млави.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content